Şalvarlı Badminton Gazete Haberleri

Sponsorluk: Balkan Şampiyonası

Thursday 26 May 2011

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER BADMİNTON 1. LİG MÜSABAKALARI = 2011 ALANYA


TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER BADMİNTON 1. LİG MÜSABAKALARI -10 TAKIMIN MÜCADELE EDECEĞİ MÜSABAKALAR SONUNDA BİRİNCİ TAKIM SÜPER LİGE YÜKSELECEK

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Üniversiteler Badminton 1. Lig Müsabakaları başladı. 30.03.2011
Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Üniversiteler Badminton 1. Lig Müsabakaları başladı.Türkiye Üniversite SporlarıFederasyonu'nun 2011 faaliyet programında yer alan Badminton 1. Lig Müsabakaları, Alanya'nın Atatürk Spor Salonu'nda yapılıyor. 10 takımınmücadele edeceği karşılaşmalar sonunda birinci olan takım Badminton Süper Ligi'ne yükselirken, son 5 takım 2. lig grubuna düşecek. Müsabakalar 3 Nisan Cumartesi günü sona erecek.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Zafer Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1. lig müsabakalarının haricinde başarılısporcuların katıldığı ferdi erkek ve ferdibayan karşılaşmalarının da yapıldığını kaydetti.
Şahin, şunları söyledi:
"Türkiye Üniversiteler Badminton 1. Lig müsabakaları Alanya'da yapılıyor. Müsabakalara 10 üniversite takımı katıldı. Müsabakalar sonucunda birinci olan takım Süper Lig'e yükselecek. Son 5'e kalan takım ise 2. lig grubuna düşecek. Ayrıca badminton müsabakalarında tek bayan ve tek erkekten oluşan ferdi takımlar da karşılaşacak."
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak da badminton sporunun Alanya'daki okullarda yaygınlaştırıldığını ve ilçede bu spora olan ilginin arttığını belirtti. Tamrak, organizasyon kapsamında 80'i sporcu olmaküzere teknik heyet ve hakemlerden oluşan 250 kişinin ilçeye geldiğini bildirdi.

No comments:

Post a Comment