Şalvarlı Badminton Gazete Haberleri

Sponsorluk: Balkan Şampiyonası

Wednesday 28 January 2009

Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Demirci Badminton Türkiye Birincisi

Öğretim Görevlimiz Badminton Türkiye Birincisi

Ağustos 2008’de İspanya’da yapılacak Avrupa Badminton Şampiyonası’na katılacak yarışmacıları seçmek için Türkiye Badminton Federasyonu’nun 28- 30 Ocak 2008 tarihlerinde Silifke’de düzenlediği Türkiye Masterler Badminton Şampiyonası elemelerinde Öğr. Gör. Ali Demirci 45- 50 ve üstü yaş grubu masterler kategorisinde Türkiye birinciliği elde ederek milli takıma girdi.

Demirci bu dereceyle Türkiye’yi İspanya’da temsil etme hakkını kazandı. Bu yıl Türkiye Badminton Fedarasyonu Eğitim Kurulu üyeliğine de seçilen öğretim görevlimiz böylelikle Kurul’daki 4 üniversite öğretim elemanından birisi oldu.

Aynı zamanda eski milli atlet olan Öğr. Gör. Ali Demirci 1997’de Federasyon’un açtığı kurslara katılarak ‘badminton antrenörlüğü’ belgesi aldı ve bu sporu aktif bir şekilde yapmaya başladı. 2002’den beri de Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda atletizm derslerinin yanı sıra badmintonla ilgili teori ve uygulama dersleri veren Demirci, ayrıca üniversitemiz Badminton Klubü’nün ve Türkiye B Grubu Kategorisi'nde mücadele okul takımının oyuncu ve antrenörlüğünü de yapıyor. 

Badmintonun yaygınlaştırılmasıyla ilgili ilköğretim okullarına yönelik kimi çalışmaların içinde olduklarını, ayrıca Mersin Üniversitesi olarak engelliler için de bazı projelerinin var olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Ali Demirci, badminton dersi vermek üzere Federasyon tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde de görevlendirildiğini ifade etti.

Badminton için gerekli araçların Federasyon’ca temin edildiğini, bununla birlikte badmintonun oldukça ucuz, az yorucu ve zevkli olmasının yanı sıra yaralanma ve sakatlanma riski en az spor olduğunu söyleyen Demirci, Üniversitemizde bu spor için gerekli bütün araçların ve alt yapı tesislerinin mevcut olduğunu, ilgili öğrencilerden yetenekli olanların ise okul klübüne alındığını belirtti. Öğr. Gör. Demirci şu an haftada 3 günlük bir çalışma içinde olduğunu, fakat yaza doğru İspanya’daki şampiyona için kampa gireceklerini, kendisinin tek erkekler mücadelesi yanında çift erkek ya da miks master gruplarından birisiyle de yarışmaya katılacağını dile getirdi. Temel branşının atletizm olmasına rağmen Badmintonun kendisi için artık birinci spor olma yolunda ilerlediğini söyleyen Demirci, İspanya’dan Türkiye’ye dereceyle dönmek istediğinin altını çizdi.

 

Haber: Aliye Kıray

Fotoğraf: Aynil Pişkin

-Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

YAZDIR EMAIL AT Okunma Sayısı : 702 // Güncelleme Tarihi : 08-02-2008

No comments:

Post a Comment